Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 16 augusti 2023: arrest

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 16 augusti 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: arrest.


Synonymer till arrest

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet arrest är: cell, anhållande, arrestering, fångenskap, fängsligt förvar, fängelse.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till arrest.


Exempel på hur arrest kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "arrest" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på arrest i en mening.

  1. År 1794 sattes han i arrest för en obetald fordran, så kallad bysättning, i högvaktsflygeln på Stockholms slott.  
  2. På order av riksamiral Henrik Bjelke fråntogs Rodsten där sitt befäl, och sattes i arrest anklagad för oaktsamhet och feghet.  
  3. Cirka 1 500 barn som anklagas för koppling till IS hölls i arrest av myndigheterna i slutet av förra året, enligt Human Rights Watch.  
  4. Barn som misstänks ha kopplingar till IS torteras och hålls i arrest av irakiska och kurdiska myndigheter, enligt en ny rapport från Human Rights Watch (HRW).  
  5. Senare stötte Piper även på Ludwig von Hallart, som i berusat tillstånd anklagade Piper för den behandling och den hårda arrest som han utsattes för i Sverige.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-08-16


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".