Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 14 december 2022: ackord

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 14 december 2022.

Det utvalda ordet denna dag är: ackord.


Synonymer till ackord

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet ackord är: entreprenad, harmoni, samklang, prestationslön, samstämmighet, beting.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till ackord.


Exempel på hur ackord kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "ackord" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på ackord i en mening.

  1. Det handlar om att skapa ackord, hur ett B- och A-moll samverkar tillsammans, och som spelas tillsammans.".  
  2. Ackordanalys kan även ge vägledning vid jazzimprovisation, eftersom till varje ackord hör en eller flera modala skalor.  
  3. I klangens under skikt hör man ackord i d-moll (under 1700-talet betecknades d-moll ofta som en lidelsefull och dyster tonart).  
  4. Notera att under senare halvan av 1990-talet gick svenska notförlag över till att beteckna det ackord som tidigare skrivits H med B, dvs.  
  5. I ackord färgade med 13 är 7:an och 9:an men inte 11:an underförstådda, om ett C-ackord skall färgas med 7:a, 9:a, 13 och 11 skrivs det C13add11.  

Denna sida uppdaterades senast 2022-12-14


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".