Synonymerna.se logotyp
 

Vad betyder cisperson

Ordet cisperson används för att benämna någon som inte är en transperson. Det vill säga en person vars könsidentitet och könsuttryck stämmer överens med normen för det juridiska kön som vid födseln registrerades som personens kön.

Ordet cisperson var en del av nyordslistan 2014 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).


Vår databas innehåller även en motsatsord, sju böjningar av cisperson samt en engelsk översättning

Texten uppdaterades senast 2020-01-03


Böjningar av cisperson

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet cisperson.


Motsatsord till cisperson

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till cisperson.

transperson


Engelsk översättning av cisperson

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet cisperson.


Mer information om cisperson

Andra sätt att lära sig mer kring vad cisperson betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för cisperson samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av cisperson för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till cisperson, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om cisperson

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för cisperson i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 19
  • Ordets poäng i Betapet: 20
  • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är transperson en antonym till .

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.