Synonymerna.se logotyp
 

Vad betyder cirkulent

Ordet cirkulent syftar till en person som ägnar sig åt hållbar konsumtion, genom att hyra, byta, låna samt sälja och köpa begagnat. Ordet har bildats genom en sammanslagning av orden cirkulär och konsument.

Detta ord var en del av nyordslistan 2020 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).

Texten uppdaterades senast 2021-01-08


Närmeord till cirkulent

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar cirkulent.


Mer information om cirkulent

Andra sätt att lära sig mer kring vad cirkulent betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för cirkulent samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av cirkulent för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till cirkulent, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om cirkulent

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för cirkulent i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 20
  • Ordets poäng i Betapet: 23
  • Ordets poäng i WordFeud: 22

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.