Synonymerna.se logotyp

Vad betyder cirkulär ekonomi

 

Uppslagsord: cirkulär ekonomi

Cirkulär ekonomi syftar till ett sätt att driva företag som kan liknas vid ett kretslopp, där så lite avfall som möjligt skapas.

Ordet cirkulär ekonomi var en del av nyordslistan 2016 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).

Texten uppdaterades senast 2020-01-03

Sökvolym på internet för cirkulär ekonomi

Sökvolymen för cirkulär ekonomi är ca. 1300 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1300 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om cirkulär ekonomi

Vi har tyvärr varken några synonymer eller antonymer till cirkulär ekonomi registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns tyvärr inte heller någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för cirkulär ekonomi inlagda i vår databas ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad cirkulär ekonomi betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till cirkulär ekonomi. Exempelvis kan man söka efter andra ord för cirkulär ekonomi samt även hur man stavar till cirkulär ekonomi. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av cirkulär ekonomi eller en mer djupgående förklaring av cirkulär ekonomi egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till cirkulär ekonomi är att leta efter antonymer till cirkulär ekonomi, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om cirkulär ekonomi

  • Antal bokstäver: 15
  • Antal vokaler: 7
  • Antal konsonanter: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är , beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)