Synonymerna.se logotyp
 

Vad betyder chippa

Att chippa kan antingen innebära att man modifierar t.ex. en spelkonsoll, vilket gör det möjligt att spela piratkopierade spel på konsollen. Alternativt kan chippa även betyda att läsa av kontokort i en speciell chipläsare istället för att dra kortet igenom magnetremseläsaren.

Ordet chippa (för kontokort) var en del av nyordslistan 2009 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).


Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet chippa kan användas i en mening

Texten uppdaterades senast 2020-01-15


Exempelmeningar för chippa

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet chippa kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Väl på säker mark kunde han relativt enkelt chippa och enputta för totalt 13 slag på hålet, inräknat alla pliktslag han drog på sig.  
  2. Utdelningen kom i den 61:a minuten, när Luis Díaz efter en stark framrusning lyckades chippa in 1–1 från vänsterkanten, samtidigt som han fälldes till marken av Argentinas Germán Pezzella.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till chippa

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar chippa.


Mer information om chippa

Andra sätt att lära sig mer kring vad chippa betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av chippa är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om chippa

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för chippa i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 19
  • Ordets poäng i Betapet: 20
  • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.