Synonymerna.se logotyp
 

Vad betyder Carl-Hugo Björnsson

Carl-Hugo Björnsson var en svensk pedagog som fokuserade sin forskning på läsbarhet, där han studerade läsbarheten av texter skrivna i skolan. Under 1960-talet konstruerade han algoritmen/metoden för att allmänt bedöma läsbarheten hos en text, metoden gavs namnet LIX, som är kort för läsbarhetsindex.

Carl-Hugo Björnsson föddes 1916 och dog 1988.

Texten uppdaterades senast 2016-03-29


Mer information om Carl-Hugo Björnsson

Andra sätt att lära sig mer kring vad carl-hugo björnsson betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för carl-hugo björnsson samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av carl-hugo björnsson för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till carl-hugo björnsson, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om Carl-Hugo Björnsson

  • Antal bokstäver: 18
  • Antal vokaler: 6
  • Antal konsonanter: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.