Synonymerna.se logotyp
 

Vad betyder brony

Ordet brony är en sammansättning av orden brother och pony, och syftar till en vuxen man som leker med leksakshästarna My little pony och tittar på TV-serien My Little Pony: Friendship is magic.

Ordet brony var en del av nyordslistan 2012 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).

Texten uppdaterades senast 2020-01-07


Närmeord till brony

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar brony.


Mer information om brony

Andra sätt att lära sig mer kring vad brony betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för brony samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av brony för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till brony, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om brony

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för brony i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 16
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.