Synonymerna.se logotyp

Vad betyder bonus malus

Uppslagsord: bonus malus

Bonus-malus (eller bara bonus malus) är en benämning för ett skattesystem avsett att ge ekonomiska fördelar för fordon med låga utsläpp, medan fordon med höga utsläpp kan bli föremål för straffavgift. Termen bonus malus har kopplingar till latin, där bonus betyder bra och malus betyder dålig.

Texten uppdaterades senast 2019-03-07

Engelsk översättning av bonus malus

  • bonus-malus system

Exempelmeningar för bonus malus

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet bonus malus kan användas.

  1. Det Örjan Werner ansåg var att bonus malus-tokeriet måste stoppas.
  2. Det kan vara klokt att sätta sig in i vad den nya fordonsskatten bonus malus innebär beroende på val av bil.
  3. Det är i samband med införandet av bonus malus som dagens miljöbilsdefinition slopas.
  4. Det nya skattesystemet bonus malus träder inte i kraft förrän om flera månader, men det har redan haft en påverkan på den svenska bilmarknaden.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Mer information om bonus malus

Vi har tyvärr varken några synonymer eller antonymer till bonus malus registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns dock en engelsk översättning inlagd för bonus malus, det finns även fyra exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda bonus malus i en mening.

Data om ordet bonus malus

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är , beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)