Synonymerna.se logotyp

Synonymer till blida

 

Synonymer till blida

äldre typ av
belägringsvapen

Mer information om blida

Vi har totalt en synonym till blida, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerad i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns tyvärr inte någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för blida inlagda i vår databas ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad blida betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till blida. Exempelvis kan man söka efter andra ord för blida samt även hur man stavar till blida. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av blida eller en mer djupgående förklaring av blida egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till blida är att leta efter antonymer till blida, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om blida

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för blida i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 8
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 8

Närmeord till blida

Ord som innehåller eller liknar blida: blid, blidka, blidka, blidkad, blidkat, blidväder, hålla med i syfte att blidka, inte se med blida ögon på, oblid


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är belägringsvapen synonymt med blida, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)