Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till bli förvånad

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till bli förvånad fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder bli förvånad

Sett till sina synonymer betyder bli förvånad ungefär tappa hakan, men är även synonymt med exempelvis "höja på ögonbrynen". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till bli förvånad. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet bli förvånad kan användas i en mening.


Exempelmeningar för bli förvånad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet bli förvånad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Jag skulle inte bli förvånad om vi passerar 100 000 fall under ett dygn om vi inte vänder detta, säger Anthony Fauci.  
  2. Jag tror att det kommer att gå väldigt bra, sade han och lade till att han skulle bli förvånad om den inte gjorde det.  
  3. Du skulle bli förvånad om du visste hur många som faktiskt skulle uppskatta om du uttryckte vad du kände och vad du behövde.
  4. Marit Björgen skulle inte bli förvånad om Johaug, 33, och Karlsson, 22, möts i tuffa dueller om OS-gulden i Peking i vinter.  
  5. Om du ger en klimatförnekare fyra år till i vita huset, varför skulle någon bli förvånad när mer av Amerika står under vatten?  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om bli förvånad

Andra sätt att lära sig mer kring vad bli förvånad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av bli förvånad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om bli förvånad

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bli förvånad synonymt med både tappa hakan och höja på ögonbrynen, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.