Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till blandad

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till blandad.


Vad betyder blandad

Sett till sina synonymer betyder blandad ungefär mixad eller brokig, men är även synonymt med exempelvis "heterogen" och "olika". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till blandad. Vår databas innehåller även två böjningar av blandad, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av blandad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet blandad.


Engelsk översättning av blandad

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet blandad.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "blandad" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet blandad förekommer det i genomsnitt ca. 90 sökningar på ordet per månad på internet. Den sökfras som sökmängden matchar mot är bländad


Närmeord till blandad

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar blandad.


Mer information om blandad

Andra sätt att lära sig mer kring vad blandad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för blandad samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av blandad för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till blandad, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om blandad

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för blandad i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är blandad synonymt med både mixad och brokig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.