Synonymerna.se logotyp
 

Vad betyder bekymringssamtal

Ett bekymringssamtal är ett samtal som polisen har med ett barns föräldrar när det finns en oro att barnet kan vara på väg in i småkriminalitet.

Ordet bekymringssamtal var en del av nyordslistan 2008 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).

Texten uppdaterades senast 2020-01-15


Mer information om bekymringssamtal

Andra sätt att lära sig mer kring vad bekymringssamtal betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för bekymringssamtal samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av bekymringssamtal för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till bekymringssamtal, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om bekymringssamtal

  • Antal bokstäver: 16
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 11

Grundpoäng för bekymringssamtal i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 33
  • Ordets poäng i Betapet: 34
  • Ordets poäng i WordFeud: 32

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.