Synonymerna.se logotyp

Synonymer till bekant

 

Synonymer till bekant

Engelsk översättning av bekant

  • acquaintance, friend

Sökvolym på internet för bekant

Sökvolymen för bekant är ca. 480 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 480 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om bekant

Vi har totalt sju synonymer till bekant, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för bekant, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet bekant

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet bekant i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Närmeord till bekant

Ord som innehåller eller liknar bekant: allbekant, bekänna, bekännande, bekännelse, bekanta, bekanting, bekantskap, bekantskapskrets, förtrolig och bekant, obekant

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av bekant

bekant synonym
andra ord för bekant
bekant betyder
exempel bekant
bekant förklaring
definition bekant
bekant i en mening
stavning bekant
bekant annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bekant synonymt med både bekanting och familjär, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)