Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till begriplig

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till begriplig.


Vad betyder begriplig

Sett till sina synonymer betyder begriplig ungefär fattbar eller förståelig, men är även synonymt med exempelvis "tydlig" och "förklarlig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till begriplig. Vår databas innehåller även två motsatsord, tre böjningar av begriplig, fem exempelmeningar på hur ordet begriplig kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av begriplig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet begriplig.


Motsatsord till begriplig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till begriplig.

ofattbar, obegriplig


Exempelmeningar för begriplig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet begriplig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vi räknar med att vårsamlade rapportering kommer att ge en allsidig och begriplig bild av det som nu händer i Venezuela.  
 2. Även skriven nynorska är mer begriplig för de som kan standardsvenska och standarddanska än vad isländska och färöiska är.  
 3. Sedan 1970-talet har utvecklingen mot och utbildning för begriplig brukssvenska i myndigheters språkbruk varit en av den svenska språkvårdens viktigaste kamper.  
 4. Den behövde skrivas för att fungera på två plan: dels för att vara begriplig för förstagångsspelare, och dels för att få större betydelse vid framtida genomspelningar.  
 5. Duggett tolkar inrimmet och rimexemplet i meningen ovan som ett sätt av Auden att uttrycka hur diktjaget som vaknar upp försöker genom rimmen göra världen mer begriplig.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av begriplig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet begriplig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "begriplig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet begriplig förekommer det i genomsnitt ca. 40 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till begriplig

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar begriplig.


Mer information om begriplig

Andra sätt att lära sig mer kring vad begriplig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av begriplig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om begriplig

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för begriplig i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 16
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är begriplig synonymt med både fattbar och förståelig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är ofattbar en antonym till begriplig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.