Synonymerna.se logotyp
 

Vad betyder barriärvård

Barriärvård är ett uttryck för den vårdform där man har en barriär i form av skyddsklädsel eller annan skyddsyta mellan vårdpersonal och en smittad patient, i syfte att förhindra spridning av virus och bakterier. Ofta räknas även separation och isolering av smittade patienter ifrån övriga patienter till barriärvården.

Till barriärvården brukar man räkna in bland annat följande åtgärder:


Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet barriärvård kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet

Texten uppdaterades senast 2020-04-15


Exempelmeningar för barriärvård

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet barriärvård kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. På denna avdelning består barriärvården av handskar och förkläder som skall vara påsatta vid alla tillfällen.
  2. Tyvärr har våra äldreboenden väldigt små möjligheter att upprätthålla en bra barriärvård och därigenom hålla smittade personer avskiljda.
  3. Jag tycker att det känns lite tramsigt då det som bäst förhindrar smittspridning faktiskt är barriärvård och handsprit.
  4. Det är viktigt att utöver barriärvård även ge understödjande behandling såsom blodtransfusion och antibiotika.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av barriärvård

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet barriärvård.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "barriärvård" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet barriärvård förekommer det i genomsnitt ca. 150 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om barriärvård

Andra sätt att lära sig mer kring vad barriärvård betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för barriärvård samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av barriärvård för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till barriärvård, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om barriärvård

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för barriärvård i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 23
  • Ordets poäng i Betapet: 24
  • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.