Synonymerna.se logotyp

Vad betyder avräkningsfri lön?

Uppslagsord: avräkningsfri lön

En person som har blivit arbetsbefriad under sin uppsägningstid, får vanligtvis lön under hela uppsägningstiden. Men om en arbetsbefriad person får en annan anställning kan den tidigare arbetsgivaren ha rätt att göra avdrag på den under uppsägningstiden utbetalade lönen. Ett sätt att undvika detta är att avtala om avräkningsfri lön. Detta innebär då att den uppsagde personen kommer att få full ersättning under sin uppsägningstid, oavsett om hen hittar ett nytt jobb eller inte.

Texten uppdaterades senast 2016-09-17

Mer information om avräkningsfri lön

Vi har tyvärr varken några synonymer eller antonymer till avräkningsfri lön registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns tyvärr inte heller varken någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för avräkningsfri lön inlagda i vår databas ännu.

Data om ordet avräkningsfri lön

  • Antal bokstäver: 16
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är , beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)