Synonymerna.se logotyp

Vad betyder avledning

 

Uppslagsord: avledning

Avledning syftar vanligtvis till den språkliga termen avledning, som är benämningen för ett ord som har bildats genom att man tillfört ett eller flera affix till ordet. Ett exempel på avledning är svamp-ig, där svampig då är en avledning av svamp.

Texten uppdaterades senast 2016-09-22

Engelsk översättning av avledning

  • diversion, department, deviation

Närmeord till avledning

Ord som innehåller eller liknar avledning: avledningsmanöver, avledningsrör

Mer information om avledning

Vi har tyvärr varken några synonymer eller antonymer till avledning registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns dock en engelsk översättning inlagd för avledning, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet avledning

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för ordet avledning i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är , beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)