Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till avhjälpt

Här nedanför hittar du samtliga en synonymer till avhjälpt.


Vad betyder avhjälpt

Sett till sin synonym betyder avhjälpt ungefär fixad, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till avhjälpt. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet avhjälpt kan användas i en mening.


Exempelmeningar för avhjälpt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet avhjälpt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Just nu finns ingen prognos för när felet ska vara avhjälpt, säger Saman Tondnevis, presstalesperson på Skånetrafiken.  
  2. Just nu finns ingen prognos för när felet ska vara avhjälpt, säger Saman Tondnevis, presstalesperson på Skånetrafiken.  
  3. Hur det har kommit in vet jag inte och alldeles nyss fick jag vet att det inte finns någon prognos för när felet är avhjälpt tyvärr.  
  4. Hur det har kommit in vet jag inte och alldeles nyss fick jag vet att det inte finns någon prognos för när felet är avhjälpt tyvärr.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till avhjälpt

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar avhjälpt.


Mer information om avhjälpt

Andra sätt att lära sig mer kring vad avhjälpt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av avhjälpt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om avhjälpt

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för avhjälpt i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 25
  • Ordets poäng i Betapet: 24
  • Ordets poäng i WordFeud: 25

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fixad synonymt med avhjälpt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.