Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till avgjort

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till avgjort.


Vad betyder avgjort

Sett till sina synonymer betyder avgjort ungefär bestämt eller definitivt, men är även synonymt med exempelvis "absolut" och "utan tvekan". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till avgjort. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet avgjort kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för avgjort

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet avgjort kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vi borde egentligen avgjort mycket tidigare, säger MFF:s tränare Jon Dahl Tomasson till klubbens sajt.  
 2. Så lät den kommande vicepresidenten Kamala Harris ord till Joe Biden efter att presidentvalet förklarats avgjort.  
 3. Ryska trollfabriker beskrivs ofta som ett väloljat påverkansmaskineri som avgjort det amerikanska presidentvalet.  
 4. Delstaten väntas leverera ett resultat under morgonen och om Joe Biden vinner dess elektorsröster är valet avgjort.  
 5. Frölunda trodde att de hade avgjort CHL-gruppspelsmatchen mot Zürich Lions med en sekund kvar av ordinarie speltid.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av avgjort

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet avgjort.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "avgjort" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet avgjort förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till avgjort

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar avgjort.


Mer information om avgjort

Andra sätt att lära sig mer kring vad avgjort betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av avgjort är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om avgjort

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för avgjort i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 17
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är avgjort synonymt med både bestämt och definitivt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.