Synonymerna.se logotyp

Vad betyder astra

 

Uppslagsord: astra

Astra AB var ett tidigare svenskt läkemedelsföretag, som 1999 slogs ihop med det brittiska bolaget Zeneca och då blev AstraZeneca.

Texten uppdaterades senast 2016-12-26

Mer information om astra

Vi har tyvärr varken några synonymer eller antonymer till astra registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns tyvärr inte heller någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för astra inlagda i vår databas ännu.

Data om ordet astra

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ordet astra i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 5
  • Ordets poäng i Betapet: 5
  • Ordets poäng i WordFeud: 5

Närmeord till astra

Ord som innehåller eller liknar astra: astrakan, astråkigt, astral, astralt inflytande, astro, astrologisk prognos, astrologiskt tecken, astronaut, astronomisk, bastrumma, bemästra, bemästra sig, blästra, blåstråle, gastronom

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av astra

astra synonym
andra ord för astra
astra betyder
exempel astra
astra förklaring
definition astra
astra i en mening
stavning astra
astra annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är , beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)