Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till asfågel

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till asfågel fördelade på tre ordgrupper.


Vad betyder asfågel

En asfågel är en fågel som livnär sig på att äta redan döda djur, se även gam.


Sett till sina synonymer betyder asfågel ungefär gam eller asätare, men är även synonymt med exempelvis "roffare" och "kondor". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till asfågel. Vår databas innehåller även sex böjningar av asfågel, tre exempelmeningar på hur ordet asfågel kan användas i en mening, flera engelska översättningar, information kring ordets popularitet på internet samt även en bild på asfågel.

Texten uppdaterades senast 2021-04-14


Böjningar av asfågel

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet asfågel.


Exempelmeningar för asfågel

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet asfågel kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Det var ingen mindre än hertiginnan av Lundaskogen, annars känd för att vara något av hovets asfågel.
  2. Det var bland annat därför jag kände mig som en asfågel som plockade de bästa bitarna ur någonting som en gång varit levande.
  3. Snett ovanför Rickard hovrade en asfågel, nästan som hämtat ur en saga om någon som har gått vilse i öknen.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av asfågel

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet asfågel.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "asfågel" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet asfågel förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Bild på asfågel

asfågel

© Pixabay/costaricacurious0


Mer information om asfågel

Andra sätt att lära sig mer kring vad asfågel betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för asfågel samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av asfågel för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till asfågel, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om asfågel

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för asfågel i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 14
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är asfågel synonymt med både gam och asätare, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.