Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till arrestera

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till arrestera fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder arrestera

Sett till sina synonymer betyder arrestera ungefär frihetsberöva eller gripa, men är även synonymt med exempelvis "anhålla" och "bura in". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till arrestera. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet arrestera kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för arrestera

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet arrestera kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Han var själv delaktig i mordet, och försökte dölja detta genom att arrestera och avrätta sina medhjälpare.  
 2. Skjutningen inträffade när polisen försökte arrestera mannen, som lokala myndigheter kallar ”en farlig individ”.  
 3. Wolsey hade många fiender och han avsattes från sitt ämbete 1529 och Henrik lät arrestera honom på grund av praemunire.  
 4. I januari år 1549 lät kronrådet arrestera Thomas Seymour och han anklagades för bland annat förskingring av kungliga medel.  
 5. Dagen därpå avfärdade en rasande Henrik den beväpnade vakt som kom för att arrestera drottningen när hon promenerade med kungen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av arrestera

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet arrestera.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "arrestera" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet arrestera förekommer det i genomsnitt ca. 90 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till arrestera

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar arrestera.


Mer information om arrestera

Andra sätt att lära sig mer kring vad arrestera betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av arrestera är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om arrestera

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för arrestera i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är arrestera synonymt med både frihetsberöva och gripa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.