Synonymerna.se logotyp

Synonymer till äppelkaka

 

Synonymer till äppelkaka

Vad betyder äppelkaka?

En äppelkaka är en slags sockerkaka med skivor av äpple på ovansidan.

Texten uppdaterades senast 2019-03-16

Engelsk översättning av äppelkaka

 • apple pie, apple cake

Exempelmeningar för äppelkaka

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet äppelkaka kan användas.

 1. Vi köpte en äppelkaka från ett konditori i närheten och begav oss sedan hem mot Eva.
 2. Direkt när vi steg in kunde vi skönja doften av nylagad äppelkaka med vaniljsås.
 3. Mamma hade bakat en äppelkaka och stekt fattiga riddare, det var då jag förstod att denna söndag skulle bli någonting speciellt.
 4. Till efterrätt serverades en mustig äppelkaka, men av någon anledning fick vi grädde istället för vaniljsås, vilket var en besvikelse.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för äppelkaka

Sökvolymen för äppelkaka är ca. 33100 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 33100 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om äppelkaka

Vi har totalt en synonym till äppelkaka, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerad i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för äppelkaka, det finns även fyra exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda äppelkaka i en mening.

Andra sätt att lära sig mer kring vad äppelkaka betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till äppelkaka. Exempelvis kan man söka efter andra ord för äppelkaka samt även hur man stavar till äppelkaka. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av äppelkaka eller en mer djupgående förklaring av äppelkaka egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till äppelkaka är att leta efter antonymer till äppelkaka, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om äppelkaka

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för äppelkaka i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 20
 • Ordets poäng i Betapet: 21
 • Ordets poäng i WordFeud: 23

Närmeord till äppelkaka

Ord som innehåller eller liknar äppelkaka: äppelkäck


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är äppelpaj synonymt med äppelkaka, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)