Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till app

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till app fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder app

En app är ett program som kan laddas ned från internet till t.ex. en smartphone eller en surfplatta, kommer från engelskans application.

Ordet app var en del av nyordslistan 2010 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).


Sett till sina synonymer betyder app ungefär applikation, men är även synonymt med exempelvis "program". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till app. Vår databas innehåller även sju böjningar av app, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2020-01-08


Böjningar av app

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet app.


Engelsk översättning av app

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet app.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "app" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet app förekommer det i genomsnitt ca. 4400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till app

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar app.


Mer information om app

Andra sätt att lära sig mer kring vad app betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för app samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av app för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till app, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om app

  • Antal bokstäver: 3
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för app i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 7
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är app synonymt med både applikation och program, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.