Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till användbar

Här nedanför hittar du samtliga trettioen synonymer till användbar.


Vad betyder användbar

Sett till sina synonymer betyder användbar ungefär bruklig eller brukbar, men är även synonymt med exempelvis "funktionell" och "behändig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till användbar. Vår databas innehåller även fem motsatsord, tre böjningar av användbar, fem exempelmeningar på hur ordet användbar kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av användbar

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet användbar.


Motsatsord till användbar

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till användbar.

onyttig, oanvändbar, värdelös, obrukbar, oduglig


Exempelmeningar för användbar

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet användbar kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Enligt Richard Bergström så är vaccinmodellen inte användbar för att på lång sikt hantera mutationer.  
 2. Vi måste ha en fungerande och praktiskt användbar lösning för att undvika en hård gräns, säger Barnier.  
 3. Detta kan skrivas om som δQ = TdS, en mycket praktiskt användbar ekvation för idealiserade reversibla processer.  
 4. Framförallt är det glasbjörkens näver som är användbar för slöjdändamål, eftersom den är slät även på äldre träd.  
 5. Collips uppgift var att bereda insulin i en mera ren, användbar form än Banting och Best dittills hade kunnat uppnå.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av användbar

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet användbar.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "användbar" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet användbar förekommer det i genomsnitt ca. 140 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om användbar

Andra sätt att lära sig mer kring vad användbar betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av användbar är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om användbar

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för användbar i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är användbar synonymt med både bruklig och brukbar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är onyttig en antonym till användbar.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.