Synonymerna.se logotyp

Synonymer till antydan

 

Synonymer till antydan

Engelsk översättning av antydan

  • suggestion, touch, indication, hint, intimation

Sökvolym på internet för antydan

Sökvolymen för antydan är ca. 170 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 170 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om antydan

Vi har totalt sjutton synonymer till antydan, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för antydan, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad antydan betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till antydan. Exempelvis kan man söka efter andra ord för antydan samt även hur man stavar till antydan. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av antydan eller en mer djupgående förklaring av antydan egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till antydan är att leta efter antonymer till antydan, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om antydan

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för antydan i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 14
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Närmeord till antydan

Ord som innehåller eller liknar antydan: antyda, antydande


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är antydan synonymt med både tillstymmelse och känsla, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)