Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till anstrykning

Här nedanför hittar du samtliga sexton synonymer till anstrykning.


Vad betyder anstrykning

Sett till sina synonymer betyder anstrykning ungefär drag eller aning, men är även synonymt med exempelvis "antydan" och "färgton". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till anstrykning. Vår databas innehåller även sju böjningar av anstrykning, fyra exempelmeningar på hur ordet anstrykning kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av anstrykning

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet anstrykning.


Exempelmeningar för anstrykning

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet anstrykning kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Nötväckan är gråblå på ovansidan och vit undertill, med svagt rostgulaktig anstrykning på bröstet och magen.  
  2. Den har också ett jämngrått ansikte men hanen har istället ett rött centralt hjässband utan anstrykning av gult och utan svart kant.  
  3. Den adulta hanens huvud, hals och bröst är askgrå med olivgrön anstrykning, buken brunröd och ryggen gråaktigt rödbrun med kraftiga svartaktiga streck.  
  4. I övrigt är fjäderdräkten rödbrun, ljusast på manteln och på undersidan med beigefärgad anstrykning, otydliga spolstreck på flankerna och svag tvärbandning på buken.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "anstrykning" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet anstrykning förekommer det i genomsnitt ca. 90 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om anstrykning

Andra sätt att lära sig mer kring vad anstrykning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av anstrykning är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om anstrykning

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för anstrykning i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 21
  • Ordets poäng i Betapet: 21
  • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är anstrykning synonymt med både drag och aning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.