Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ansåg

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till ansåg.


Vad betyder ansåg

Sett till sina synonymer betyder ansåg ungefär bedömde eller menade, men är även synonymt med exempelvis "påpekade" och "påstod". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ansåg. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet ansåg kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Exempelmeningar för ansåg

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ansåg kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

 1. Det var endast en medlem av juryn som ansåg att han var skyldig.
 2. Jag vet inte vilket slags inflytande jag hade, men jag ansåg att vi skulle göra allt för att få Stig frigiven.
 3. Han ansåg att den uppväxt han hade haft var någonting som alla borde kunna relatera till, oavsett hudfärg.
 4. En del av kongressledamöterna ansåg att förslagen inte var tillräckligt, och att det enbart skulle innebära slöseri på tid.
 5. Det var både själviskt och trångsynt, ansåg Göran.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av ansåg

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet ansåg.


Närmeord till ansåg

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar ansåg.


Mer information om ansåg

Andra sätt att lära sig mer kring vad ansåg betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för ansåg samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av ansåg för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till ansåg, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om ansåg

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ansåg i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ansåg synonymt med både bedömde och menade, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.