Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till annan plats

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till annan plats.


Vad betyder annan plats

Sett till sin synonym betyder annan plats ungefär annanstans, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till annan plats. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet annan plats kan användas i en mening.


Exempelmeningar för annan plats

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet annan plats kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Dessa hölls på ett ställe i ungefär tre månader och flyttade ("cirkulerade") sedan till en annan plats.  
  2. Ingen påverkan från en händelse A kan nå någon annan plats X innan ljuset har hunnit färdas från A till X.  
  3. Fjällen mer populärt nu än innan pandeminEn annan plats dit många har rest i sommar är de svenska fjällen.  
  4. Detta trots att burpees i sin rena form faktiskt utförs helt utan att förflytta sig till någon annan plats!  
  5. Enligt häktingsframställan är mannen hemmahörande i Örebro, men brotten har skett på en annan plats i länet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till annan plats

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar annan plats.


Mer information om annan plats

Andra sätt att lära sig mer kring vad annan plats betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av annan plats är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om annan plats

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är annanstans synonymt med annan plats, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.