Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till animatör

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till animatör.


Vad betyder animatör

Sett till sin synonym betyder animatör ungefär tecknare, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till animatör. Vår databas innehåller även sju böjningar av animatör, fem exempelmeningar på hur ordet animatör kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av animatör

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet animatör.


Exempelmeningar för animatör

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet animatör kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Janis Ilmars Bokalders, född 31 mars 1957, är en svensk kompositör, ljudtekniker, klippare och animatör.  
 2. Olikt de flesta animeregissörer tecknade Takahata (i regel) inte själv, och han arbetade aldrig som animatör innan han blev regissör.  
 3. Rune Herbert Emanuel Andréasson, född 11 augusti 1925 i Lindome, död 15 december 1999 i Viken, Höganäs kommun, var en svensk serieskapare och animatör.  
 4. Till varje festival inbjuds till exempel årets dockmakare, maskmakare eller animatör som får presentera sig själva och sitt arbete genom utställning och föreläsning.  
 5. Karaktären Anita hade från början blivit tilldelad en annan animatör, men när Walt inte tyckte att hon var tillräckligt bra gav han Milt Kahl uppgiften att göra om henne.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "animatör" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet animatör förekommer det i genomsnitt ca. 210 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om animatör

Andra sätt att lära sig mer kring vad animatör betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av animatör är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om animatör

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för animatör i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tecknare synonymt med animatör, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.