Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till amplitud

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till amplitud.


Vad betyder amplitud

Sett till sina synonymer betyder amplitud ungefär svängningsvidd, men är även synonymt med exempelvis "svängningsvidd e ljudstyrka". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till amplitud. Vår databas innehåller även sju böjningar av amplitud, fem exempelmeningar på hur ordet amplitud kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av amplitud

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet amplitud.


Exempelmeningar för amplitud

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet amplitud kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Alfa Ursae Minoris (Polstjärnan) är den cepheid som ligger närmast jorden och även en av dem med minst amplitud.  
 2. Undertypen DCEPS är en grupp som har symmetrisk ljuskurva med en amplitud under 0,5 magnituder och en period under 7 dygn.  
 3. Förhållandet innehåller ett imaginärt nummer, som faktiskt innehåller information om filtrets amplitud och fasförskjutning.  
 4. Dessa stjärnor kan också pulsera oregelbundet med en amplitud på upp till 0,5 magnituder och en period av 30 till 100 dagar.  
 5. Undergruppen ACVO är också snabbt icke-radiellt oscillerande med en period på 6–12 minuter och en amplitud av 0,01 magnituder.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "amplitud" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet amplitud förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om amplitud

Andra sätt att lära sig mer kring vad amplitud betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av amplitud är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om amplitud

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för amplitud i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är amplitud synonymt med både svängningsvidd och svängningsvidd e ljudstyrka, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.