Synonymerna.se logotyp

Synonymer till ämnesexpert

Synonymer till ämnesexpert

Vad betyder ämnesexpert?

En ämnesexpert är en person som är sakkunnig eller specialist inom ett visst ämne eller område.

Texten uppdaterades senast 2016-06-13

Engelsk översättning av ämnesexpert

 • subject-matter expert, domain expert

Exempelmeningar för ämnesexpert

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ämnesexpert kan användas.

 1. Uppslagsverkets olika artiklar har traditionellt sett skrivits av en betald ämnesexpert, vilket ses som en garant för den högre tillförlitligheten.
 2. Det slutade med att man blev tvungen att ta in en ämnesexpert för att gå igenom äktheten i de berörda artiklarna hos Wikipedia.
 3. Jo, men jag har även varit anlitad som ämnesexpert av SVT vad gäller islam och dess utbredning i Afrika, det borde säga en del om min kompetens.
 4. Även om jag inte är ämnesexpert vad gäller simning tycker jag mig ändå kunna se när någon simmar dåligt, som exempelvis hen där borta gör.
 5. Målet med mina studier är att bli ämnesexpert inom området, vilket är någonting jag har velat bli ända sedan barnsben.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Mer information om ämnesexpert

Vi har totalt tre synonymer till ämnesexpert, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för ämnesexpert, det finns även fem exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda ämnesexpert i en mening.

Data om ordet ämnesexpert

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för ordet ämnesexpert i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 27
 • Ordets poäng i Betapet: 25
 • Ordets poäng i WordFeud: 26

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ämnesexpert synonymt med både auktoritet och sakkunnig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)