Synonymerna.se logotyp

Synonymer till amma

 

Synonymer till amma

genom bröst
ge mjölk
omhändertagare
barnpiga

Engelsk översättning av amma

  • (om människor) suckle, breastfeed, nurse (at the breast), wet-nurse

Sökvolym på internet för amma

Sökvolymen för amma är ca. 30 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 30 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.). Den sökfras som sökmängden matchar mot är ämma

Mer information om amma

Vi har totalt sex synonymer till amma, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för amma, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad amma betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till amma. Exempelvis kan man söka efter andra ord för amma samt även hur man stavar till amma. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av amma eller en mer djupgående förklaring av amma egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till amma är att leta efter antonymer till amma, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om amma

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 2
  • Ordet amma är en palindrom, och blir således samma sak även om det skrives baklänges

Grundpoäng för amma i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 8
  • Ordets poäng i Betapet: 8
  • Ordets poäng i WordFeud: 8

Närmeord till amma

Ord som innehåller eller liknar amma: ablatio mammae, abscessus mammae, affärssammanslutning, åka tillsammans, allesammans, allt på samma gång, alltsamman, alltsammans, allvarsamma, anamma


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är amma synonymt med både ge di och dia, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)