Synonymerna.se logotyp

Synonymer till algoritm

 

Synonymer till algoritm

Vad betyder algoritm?

En algoritm är en uppställd metod (vanligtvis utförd stegvis) för att lösa t.ex. ett matematiskt eller ett logiskt problem. Inom medicinen sägs algoritmer vara ett slags flödesschema som kan användas för att komma fram till en ev. diagnos och/eller behandling.

Texten uppdaterades senast 2018-09-12

Engelsk översättning av algoritm

  • algorithm

Sökvolym på internet för algoritm

Sökvolymen för algoritm är ca. 6600 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 6600 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om algoritm

Vi har totalt fyra synonymer till algoritm, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för algoritm, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet algoritm

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för ordet algoritm i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Närmeord till algoritm

Ord som innehåller eller liknar algoritm: algoritmer

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av algoritm

algoritm synonym
andra ord för algoritm
algoritm betyder
exempel algoritm
algoritm förklaring
definition algoritm
algoritm i en mening
stavning algoritm
algoritm annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är algoritm synonymt med både lösningsschema och lösningsprocedur, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)