Synonymerna.se logotyp

Vad betyder äggkonto

 

Uppslagsord: äggkonto

Benämningen äggkonto brukar användas som benämning för anonyma konton i sociala medier, främst Twitter, där ägget syftar till den anonyma profilbild som allt som oftast är äggformad.

Ordet äggkonto var en del av nyordslistan 2016 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).

Texten uppdaterades senast 2020-01-03

Sökvolym på internet för äggkonto

Sökvolymen för äggkonto är ca. 40 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 40 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om äggkonto

Vi har tyvärr varken några synonymer eller antonymer till äggkonto registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns tyvärr inte heller någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för äggkonto inlagda i vår databas ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad äggkonto betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till äggkonto. Exempelvis kan man söka efter andra ord för äggkonto samt även hur man stavar till äggkonto. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av äggkonto eller en mer djupgående förklaring av äggkonto egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till äggkonto är att leta efter antonymer till äggkonto, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om äggkonto

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för äggkonto i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 17
  • Ordets poäng i Betapet: 17
  • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är , beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)