Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ädling

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till ädling fördelade på tre ordgrupper.


Vad betyder ädling

Sett till sina synonymer betyder ädling ungefär friherre eller adelsman, men är även synonymt med exempelvis "aristokrat" och "baron". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ädling. Vår databas innehåller även sex exempelmeningar på hur ordet ädling kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för ädling

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ädling kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

 1. Porträttet föreställde en ung ädling iklädd en brittisk rustning.
 2. Men för att ha en chans att kunna leva som en riktig ädling var han tvungen att skaffa ett slott.
 3. Det var en sådan där ädling, jag såg hur han bara fjäskade och fjäskade. Otäckt var det.
 4. Både till sätt och utseende yttrade han sig mer som en skånsk ädling, än som den vedertagna typen för en ämbetsman.
 5. En icke prästvigd ädling sattes på påvestolen, men efter blodiga sammanstötningar störtades slutligen slyngeln.
 6. Fast för att kunna leva som en äkta engelsk ädling behövde han givetvis ett slott!

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av ädling

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet ädling.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "ädling" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet ädling förekommer det i genomsnitt ca. 20 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till ädling

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar ädling.


Mer information om ädling

Andra sätt att lära sig mer kring vad ädling betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för ädling samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av ädling för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till ädling, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om ädling

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ädling i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ädling synonymt med både friherre och adelsman, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.