Synonymerna.se logotyp

Vad betyder ABBA

 

Uppslagsord: ABBA

Ordet abba kan betyda tre saker:

  • Popgruppen ABBA som bildades 1972 av Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad. Vann Eurovisionsschlagerfestivalen i Brighton 1974 med Waterloo. Allt ABBAs material skrevs av Benny Andersson och Björn Ulvaeus.
  • abba är ett arameiskt ord som vanligen återges tillsammans med fader för egennamn för Gud, och som titel på profeter.
  • Abba Seafood Aktiebolag (tidigare Abba AB) var en svensk livsmedelsproducent inriktat på fisk- och skaldjursinläggningar, den namnkunnigaste produkten är Kalles kaviar som lanserades första gången 1954. Abba Seafood Aktiebolag gick 2013 samman med systerbolaget Procordia. Idag finns produktion i bland annat Kungshamn i Bohuslän.

Texten uppdaterades senast 2016-03-29

Sökvolym på internet för ABBA

Sökvolymen för ABBA är ca. 22200 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 22200 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.). Den sökfras som sökmängden matchar mot är abba

Mer information om ABBA

Vi har tyvärr varken några synonymer eller antonymer till ABBA registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns tyvärr inte heller någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för ABBA inlagda i vår databas ännu.

Data om ordet ABBA

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 2
  • Ordet ABBA är en palindrom, och blir således samma sak även om det skrives baklänges

Grundpoäng för ordet ABBA i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 8

Närmeord till ABBA

Ord som innehåller eller liknar ABBA: begabba, dabba sig, drabba, drabba samman, drabbad, drabbar, drabbas, drabbas av ett bakslag, drabbas av motgång, flabba

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av ABBA

abba synonym
andra ord för abba
abba betyder
exempel abba
abba förklaring
definition abba
abba i en mening
stavning abba
abba annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är , beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)